Rabu, 22 April 2015

Pernah tak kau rasa sedih dan menyesal sangat dgn benda yg kau dah buang?

Sakit?

Tu yg aku rasa sekarang ni.

Dulu. Waktu dulu, aku pernah kenal dgn lelaki ni. Baik budaknya. Caring. Tapi ada satu benda yg aku tak suka pasal dia jd aku buang dia mcm takda pape yg berlaku.
Aku tak balas mesej dia.
Aku tak angkat call dia.
Aku buang no dia.
Aku tak pernah approve friend request dia kat Facebook.

Aku buang segalanya.

Ada sampai satu hari, dia bg mesej mintak maaf untuk segala salah yg tak pernah dia buat kat aku.
Pon aku biarkan mesej tu,

Baru-baru ni, aku dapat tahu dia dah bahagia dengan pasangan baru.
Perasaan aku? Entah. Aku pon tak tahu kenapa tiba-tiba aku sakit hati dengan kebahagiaan dia.
Aku sedih sebab dia dah bahagia.
Aku menyesal sebab buang dia dulu.
Aku sedih.
Aku macam nak datang balik pada dia.
Aku macam nak rebut dia balik.
Sumpah!! Karma apakah ini?
Sumpah aku sedih!.

Tapi aku kene sedar, yang buang dia dulu adalah aku sendiri.
Jadi terimalah karma yang aku buat sendiri.

Aishah Sedih.

1 ulasan: